Thursday, April 21, 2011

D7 WAJIB BURU 4 BAPA AYAM DI LABUAN



Saudara Pengarang,

MELALUI pendedahan berterusan Sabahkini.net, sebagai penduduk asal Labuan, kami berharap agar Unit D7 Bukit Aman memburu seorang ‘Bapa Ayam’ bernama Jimmy iaitu Tauke LPS Karaoke kerana terlibat dengan jenayah pemerdangan orang dan penyeludupan manusia.

Jimmy menjadi Ketua Sindiket membekalkan pelacur bersama Tauke Manila Cafe - Ricky Ng (yang menggunakan kenderaan Ninja King LD 96), Tauke Havana Karaoke Mr Yap atau lebih kenal sebagai Tiger Yap dan seorang lagi tauke bernama Lim Tun.

Mereka membekal ‘GRO Freelance’ ke Karaoke dan Pool House. Kebanyakan GRO Freelance disyaki menggunakan ‘chop pasport palsu’ kerana kebanyakan GRO kata mereka ke Limbang untuk ‘chop pasport’ dan hanya membayar RM50 sahaja bagi setiap pasport kepada Pejabat Imigresen Limbang.

Nama sindiket pelacuran lain akan kami dedahkan di surat akan datang dan berharap Bukit Aman akan memantau dan mengambil tindakan terhadap ‘Bapa Ayam’ yang kami salurkan di atas.

Berikut Sembilan ‘Karaoke Kebal’ yang dilindungi pihak berkuasa iaitu;

1. King Karaoke

2. Tip Top Karaoke

3. 129 Karaoke

4. Havana Karaoke

5. Manila Cafe

6. Golden Key Karaoke

7. Sport Bar Karaoke.

8. Ginza V8

9. Victoria Health centre.

Di kesembilan Pusat Hiburan yang kami senaraikan di atas terdapat beratus GRO atau Pelacur Berlesen. Sesiapa yang tidak percaya aduan kami, boleh datang ke Labuan Pulau Maksiat dengan mengunjungi ke pusat hiburan tersebut dan lihat dengan mata kepala sendiri.

Untuk makluman Bukit Aman hampir kesemua Penguat Kuasa Tempatan berada di dalam ‘PayRoll’ Sembilan Pusat Hiburan tersebut.

Salam Hormat,

Hj.Samsul & Mazin

21 comments:

  1. Sangat setuju. Ramai boss2 melayu Islam petronas KL minum arak dan dilayan oleh GRO2 di karaoke2 tersebut. Jabatan Agama tutup sebelah mata ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aboo bakar.. mcm mana ko tau yg dorg tu boss petronas KL? minum arak & melanggan gro? ni mesti ko pun join dorg kan. aboo bakar, aku rasa lah bagus lagi dorg melanggan gro daripada merosak kan anak bangsa sendiri untuk kepuasan diri sendiri. lagi pun yg dorg langgan tu dah cukup umor. tak mcm kes kat semenanjung, makan darah daging sendiri, dah d rogol d bunuh lah pulak. pastu budak yg umur setahun jagung pun d kena rado jg. aboo bakar, dorg punya duit dorg punya sukalah.. bukan nak sokong pasal bab2 maksiat ni. at least dorg buat maksiat category terang-terangan. nak nasihat pun, aleh2 dorg ckp "aku tak kacau bini korg, bukan duit korg".. klo kena tangkap jabatan agama pun buka ko yg kena suruh jamin or kawin ngan gro2 tu..

      Delete
  2. ahh.yg buat artikel ni bodo kali...kalu brcakap ya jangan la pakai kaki..LABUAN PULAU MAKSIAT?? kira ku bodo kali kau ini...ya la..mana ada pulau maksiat..ah..kau bicara baik2..org yg keluar malam sahaja yg pergi tempat begitu,org kalu yg kerja pagi dan berakal waras x pergi tempat begitu..saya orang labuan,tp kau suda bangkitkan isu yg bodo sekali..ahh...bodo kali kau ini,soal politik labuan x goyang sbb labuan aman..tp kau suda bicara LABUAN PULAU MAKSIAT...kira nya bodo kali kau ini.lain kali bicara biar berhati2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya setuju sekali mohd saiful..y c aboo bakar ne pun,y dia ckp bos2 melayu d kl mnum arak n dlyan GRO,e2 bkn salah urg labuan,e2 slah diri sendri,klw bos2 urg kl tu x gatal,baik, n soleh,dorg xkan pegi pub or mnum2 arak...

      Delete
  3. anak haram..bodo gak tuan bloger nie..agak2 labuan pulau maksiat~pakai otak bole???

    ReplyDelete
  4. but i think that statement is true.. me also as a local labuan people also agree with that.. mmglah sgt x sopan bila kena label LABUAN PULAU MAKSIAT.. but u can see there,, maksiat ada di mana2... mmgla waktu siang xda,, but tgk waktu mlm.. n c when weekend,, at ujana.. almost there is philipino's woman @ gro... kita harus sokong statement & aduan ne,, cz MURKA ALLAH bila2 masa sahaja akan datang.. x kira kita bkerja halal d siang hari,, tp tu pulau tmpt tggl kita,, minta tlg banteras gejala tu,.. MURKA ALLAH x kira dsana ada org kerja halal atau apa,, tp maksiat berleluasa,,, pikir2la.. bukan mau hentam kromo.. as an educated people,, u should think forward, not backward..

    ReplyDelete
  5. banganglah kamu kalau kamu cakap LABUAN pulau Maksiat. KUALA LUMPUR LAGI BANYAK MAKSIAT, TAPI ORANG TAK GELAR JUGA KUALA LUMPUR KOTA MAKSIAT.. BANGSAT NI ORANG YANG GELAR LABUAN PULAU MAKSIAT>. BANGANG PUNYA HJ SAMSUL & MAZIN (Ntah betul ntah tidak namanya ).WALAUPUN INFO U BETUL, TAPI CARA U LABELKAN LABUAN TU KETERLALUAN LAH BANGANG

    ReplyDelete
  6. yg maksiat itu orng nya..bukan negerinya.....yg maksiat itu jugak bukan orng2 labuan tp orng2 pilphine.. kita duduk di muka bumi ALLAH ni jgn la nk menilai orng dari tmpt nya...dtg la n tinggal lah di labuan anda akn rasa sendiri ....salam...

    ReplyDelete
  7. Labuan Pulau Maksiat?! Kejamnya statement tue...sedih la tgk tajuk tue, xada tajuk len ka?.. But, i agree about the 'CHICKZZZZ', its grew so fast in here.. Maybe, pihak berkuasa dah penat kot sbb dah tlalu byk sgt @ sekadar tutup mata? Pura-pura xnmpak...

    ReplyDelete
  8. Mmg Labuan bnyk GRO n kelab2 mlm..tp jgn la smpai label Labuan Pulau Maksiat...mcm lebi2 pla 2..

    ReplyDelete
  9. mcm lah di sabah dan di semenanjung tu inda ada gro n pelacur... jgn kata tpt org kalau tpt sendiri pun ada...tempat bukan masalah, ni masalah pihak berkuasa buta mata...jgn salahkan org awam n penduduk labuan .... ko kira ko bgus kah melebalkan labuan pulau maksiat....???

    ReplyDelete
    Replies
    1. mau jua ku tau bah urang mana bisia ani sembarangan becakap labuan camiatu.. ya becakap atu seolah2 satu pulau buat maksiat..mcm tmpt lain indada maksiat, indada pub, inda da placur..malah urang local lagi jd pelacur jadi pmpuan simpanan.. sama jua tu tarafnya..

      Delete
  10. salam.. saya pun tak setuju orang ni cakap labuan pulau maksiat..saya lahir dan membesar d labuan of coz sakit hati d katakan labuan pulau maksiat.. sy trima labuan tu byk pub n byk gro.. tp u takda hak mau kata Labuan Pulau Maksiat!!! saya sokong ko Gengster Kampung..

    ReplyDelete
  11. memang silap sudah penulis menggelar labuan PULAU MAKSIAT, tapi kalau cakap pasal GRO nda dinafikan banyak.

    Jangan cakap malam, siang2 pun ada jalan2 dekat Utama Jaya sana. Last time saya n bf masuk cyber cafe dekat sana, GRO tu pun ikut sekali duduk bersebelahan dengan goyangan kaki manjanya mo cari pasal sama bf sia, nasib sia nda tumbuk dia masa tu. Maka kalau kamurang nda mau berantakan rumah tangga marilah kita pikir amcam mo kasi kurang ini GRO

    ReplyDelete
  12. to the writer..
    aku nampak kat depan nama ko ada tulis Hj which is mean "Haji". but im wondering how do u know about all of the stuff u write down complete with all the "Bapak Ayam" name. im curious now, maybe you ni Haji tikam2 kot. agreed with certain complain, klo nak cakap tu ingat2 lah ckit. terguris perasaan penduduk labuan bila ko cakap Labuan Pulau Maksiat. klo ckap pasal gro2 ni, dorg bukan saja setakat berada d labuan. kat mana pun ada. tapi cara ko tulis tu mcm Labuan is the Main supplies to all gro2 in malaysia sampai negeri2 lain such in KL as well ko tak ambil kira. and one thing, ko ni dah puas hidup ke? berani main sembarang sebut nama2 tauke2 pub tu. bodoh tingkat2 mcm mangkuk tingkat2 lah ko ni. Klo ko buat title "Bentras activiti maksiat oleh pihak tak bertanggung jawab d Pulau Labuan" at least kita org faham lah jugak, boleh jg terima.

    ChenTa SlamaNya & Me;
    dorg pun maknusia and punya perasaan juga. kamu ckap nak benteras dorg gro2 ni kerana menyumbang maksiat. Dorg d paksa & d bayar. tetapi remaja2 yg aku nampak slalu lepak kat ujana stiap weekend sampai aku boleh gelar every weekend kat labuan ni " the days of spoil teenage kids". pakai baju seksi2, kecik2 dah pandai berdating, berGf & berBF sedangkan seluar dalam pun makbapak juga yg belikan. We cannot put a blame to this GRO and say that they all brings all the bad attitude. no not them but US as a locals who live here.
    ChenTa SlamaNya,
    u said as an educated people, u should think forward, not backward.. but seem like u not really open ur eyes and mind to look surrounding u. U said u always go to Ujana Kewangan and see all the gro's. seem like u only put a focus to all this gro and anything what they do seem wrong in ur eyes. But if you really open ur mind and ur eyes, just dont too focus with this gro. try put them as same level as the rest and for sure u will see our girl teenagers attitude more worse then this gro. i always hang out at Ujana Kewangan too during weekend. but see all the teenagers i feel suck though.
    Me,
    klo lelaki or bf ko tu nak mengatal pun tak semestinya dng gro jak.. ko sibuk takut bf ko tergoda dng gro. aleh2 ngan jiran depan rmh or kwn keja. perempuan ni kat mana2 ja dorg blh jumpa. gro ka, janda ka, bini org ka klo dah suka dorg rado jak. lagi satu, klo kat labuan ko blh lah nampak, but kat tempat lain ada ko nampak?
    pendek kan cerita, kepada yg menulis blog ni klo nak tulis tu agak2 lah ckit. for non-supporter fot this blog, i agree with u guys. for his supporter, i do agreed with u guys to but guys, we cannot put this gro2 as the only cause of the trouble, look at ourself. Are we good enough? who ask for their services? we are..

    ReplyDelete
  13. Nak kata Labuan Pulau Maksiat.. sbb byk karaoke provide GRO, tak betul.. kat mana2 pun di Malaysia, GRO melambak sana sini, kat KL/semenanjung nun hari2 keluar berita, rakyat asing ditahan sbb kerja GRO kat pusat hiburan..tak pula ko kata KL kotaraya maksiat. harap tuan punya blogger jaga mulut sikitla... tak kan kerana nila setitik nak rosakkan susu sebelangga.. ye tak..?.

    ReplyDelete
  14. bro.... agak2 ckit bro..... ayat ko mmg power,,,, ko blame truz labuan pulau maksiat,,,,, ni blum g org2 labuan tau habis nie,,,,

    ReplyDelete
  15. to hj samsul n mazin...
    1 ja sy mau ckp, ada ka tauke2 pub n gro paksa org msuk pub tu? ada ka? teda kan? nmpknya hj samsul n mazin ni jealous kat tauke2 pub tu, if u jealous abt ppl, that means the ppl is interesting n better than u... hahaha...

    ReplyDelete
  16. Tepuk dada tanya selera.....siapa pula yang meluluskan lesen2 pub dan clubhouse ni....makin byk mcm cendawan tumbuh kan....renung2 kan lah semua...

    ReplyDelete