Saturday, 23 March 2013

SAPP DOAKAN KESEJAHTERAAN SABAH


PARTI Maju Sabah (SAPP) akan menganjurkan program  yang bertema “Doa Kesejahteraan Untuk Rakyat Sabah pada 24/03/2013 hari Ahad bertempat di Ming Garden, pada pukul 1.30 tengah hari.

Tujuan progam ini diadakan ialah berjumpaan  solidariti rakyat Sabah. Rakyat Sabah mengutuk kehadiran pencerobohan yang berlaku baru baru ini di Lahad Datu pada 9 Febuari.

Dalam perjumpaan ini kita masing-masing berdoa tidak kira bangsa dan kepecayaan ugama masing masing. Sebagai sebuah parti politik yang mengamalkan konsep berbilang kaum dan berbilang ugama akan sama sama berdoa agar di jauh dari mala peteka seperti yang berlaku baru baru di Lahad Datu ini tidak akan berulang lagi.

Kita juga memanjatkan doa agar perwira wira yang terkoraban mempertahankannegeri ini akibat pecerobohan ini agar mereka di tempatkan ditempat yang sebaik baik di sisi Allah.

Majlis ini  akan dihadiri oleh ahli ahli, pemipimin pemimpin  dan  rakan rakan SAPP, sambil mengutip derma untuk tabung perwira

Majlis akan di isi dengan tanyangan video, ucapan ucapan pendik oleh pemimipin pemimpin SAPP diikuti dengan upacara doa and makan minum.

No comments:

Post a Comment