Wednesday 29 February 2012

JANGAN KERANA LUBANG, BN TUMBANG?LUBANG BESAR.....Haji Andy Menunjukkan lubang besar di depan MayBank yang tidak disenggelarakan oleh MPS.

Oleh : SHAIMON S JUMADI

KEGAGALAN Majlis Perbandaran Sandakan (MPS) melaksanakan kerja-kerja penyelenggaraan beberapa kerosakan jalan di beberapa lorong premis-premis di pusat bandar Sandakan telah menimbulkan kemarahan di kalangan warga Sandakan.

Seorang usahawan tempatan, Hj Andy Zakaria Palawong yang secara kebetulan terserampak Sabahkini.Net sempat meminta jasa wartawan Sabahkini.net mengambil gambar jalan yang berlubang besar yang mengandungi air bertaking di hadapan premis May Bank.

Hj Andy berkata, kelalaian dan kurangnya tanggung jawab MPS melaksanakan kerja-kerja penyenggelaraan kerosakan di beberapa lorong-lorong dan jalan utama bukan sahaja telah menimbulkan kemarahan rakyat; malah menunjukkan mereka tidak memahami akauntabiliti kerajaan.

"Jangan kerana kecuaian mereka (MPS) menyelenggara dan menaiktaraf prasarana awam seperti jalan raya dan kebersihan, menyebabkan rakyat membuat keputusan menolak kerajaan BN pada pilihanraya umum akan datang," kata Hj Andy yang menyebut kebimbangan kerusi BN di Tanjung Papat, Elopura dan Karamunting akan terlepas kepada pembangkang jika MPS gagal mengatasi masalah ini.

9 comments:

 1. Hopefully the MPS will look into this 'pot hole' matter at earnest.

  ReplyDelete
 2. This 'road side' problem should be rectify as soon as possible.

  ReplyDelete
 3. This matter should be refer to JRK as well

  ReplyDelete
 4. The MPS should ensure that the damaged roads are repaired as it is their responsibility.

  ReplyDelete
 5. Such pot holes if left unattended, it will become a bigger problem the longer we wait. Hopefully immediate actions will be taken to remedy it.

  ReplyDelete
 6. Masih banyak perkara yang penting berkitan dengan rakyat perlu diselesaikan berbanding dengan hanya lubang tersebut.

  ReplyDelete
 7. sudah ada ka aduan dibuat sebelum ini??

  ReplyDelete
 8. kerosakan seperti ini boleh berlaku dimana2 sekalipun parti pembangkang mengambil alih tampuk pemerintahan negara..

  ReplyDelete
 9. Make a formal report and urge the MPS to rectify the problem.

  ReplyDelete