Saturday 21 August 2010

LINE-UP BAKAL CALON PKR CABANG TENOM
Oleh : MISERY RAISIMIN

KELMARIN Cabang PKR Tenom telah mengadakan mesyuarat pembentukan calon calon line-up untuk bertanding di Mesyuarat Pemilihan 2010 yang dijangka akan berlangsung pada 19 September 2010 di Hotel Perkasa, Tenom.

Mesyuarat pada hari ini juga telah menetapkan pencalonan untuk kesemua jawatan yang dipertandingkan termasuk sayap AMK dan Wanita.

Barisan bakal calon-calon PKR Cabang Tenom adalah terdiri daripada 95% golongan anak-anak muda yang bakal memikul komitmen mereka yang tidak berbelah bahagi kepada pejuangan parti jika mereka berjaya dalam pemilihan yang akan datang kelak.

Dalam mesyuarat itu juga Gonsibin Yosundang selaku Pemangku Ketua Cabang PKR Tenom amat berpuashati dengan susun-atur calon-calon line-up yang di tetapkan adalah hasil perundingan dan persetujuan bersama oleh semua pihak yang hadir di mesyuarat kelmarin.

Setiap calon telah dipertimbangkan dan diperhalusi dengan sebaik mungkin serta mendapat persetujuan dari individu itu sendiri. Maka setelah melalui satu perbincangan yang panjang, maka PKR Cabang Tenom telah bersedia dengan barisan calon-calon line-up yang mantap dan berdinamik.

Gonsibin juga telah menyatakan pandangan dan hasratnya agar sekiranya barisan calon-calon line-up ini menang dalam Pemilihan 2010 kelak, kepentingan responsibiliti terhadap jawatan dan tugasan amatlah diutamakan. Jawatan yang disandang, sekiranya menang bukanlah satu batu loncatan untuk mencapai cita-cita yang negatif yang berasaskan kepentingan diri sendiri dan hanya akan bekerja apabila di minta dan bukannya datang dari kemahuan dan komitmen diri terhadap PKR itu sendiri.

Memegang jawatan dalam Cabang adalah merupakan suatu amanah suci yang diletakkan di bahu penyandangnya untuk melaksanakan tanggungjawab untuk merubah nasib hidup rakyat di daerah Tenom.

Maka kerana itulah sekiranya menang dalam Pemilihan 2010 kelak, beliau meminta janganlah disalah-gunakan amanah dan kepercayaan yang telah diberikan oleh keanggotaan PKR Cabang Tenom.

Halik Zaman yang turut hadir di mesyuarat itu turut memberikan pandangan beliau menyatakan, “jangan tanya apakah sumbangan PKR untuk anda sebaliknya tanyalah diri sendiri apakah sumbangan anda kepada PKR.”

Beliau juga berharap barisan line-up yang bakal dilahirkan pada Pemilihan 2010 kelak akan terbentuk satu barisan kepimpinan yang berwawasan dan mampu memberikan rakyat Tenom satu harapan baru untuk satu kehidupan yang lebih sempurna. ‘Lawan Tetap Lawan’ untuk merubah sebuah Kerajaan yang adil dan saksama.

No comments:

Post a Comment